Tage på radion

Tage är på lokalradion imorgon tisdag klockan 13:30 LIVE. Lyssna då eller på webben. Godnatt.

Nu sover de sött...

Några riktiga snuviga garnnystan. Luddiga. Rummliga. Gnälliga. Kommer upp en kvart före sju. Hittar in i overallerna. In i bilen och in i dagis.Där är dem en hel dag
Hämtas. Speedade. Trumpetmunnar. Sparkar, slåss, gråter. Matbordet blir ett slagfält. Ingen frågar och alla sliter. Vi skriker för att höras. Ingen lyssnar.

Nu är det tyst. En sover påklädd i soffan. Två har dragit fram en bäddmadrass på golvet - nedanför trappen. Sover sked där tillsammans, med varandra och nappflaskan. Tjejen ligger i sin säng.

Tyst.

Lite av Stockholm bl.a.


Någonstans på söder. Det är sent och kallt. Hungriga.
Då kändes det här stället som en frälsning.När vi sedan var övermätta och såg ned på en fortfarande halvfull tallrik.
Pommesfrites simmandes i vatten och kebabsås. 
Var det inte lika tilltalande.

Strax innan, tittade vi en stund på Bounce föreställning Caution. Inledningsvis ruggigt tät och häftig. Allt flyter tyvärr ut till någon form av tonårigt beachparty. Men genomgående otroligt skickliga dansare (som skär sig lite)
När jag klev in på Rival i Stockholm (hotellet där vi bodde) var den första perosnen jag mötte Benny Andersson. Direkt från en av entréns toaletter. Det bara fräste av heltäckningsmattan när skosulorna på denna megakändis svepte över den. Ljudet från toaletten var mer av en blöt karaktär, liksom spolande... (fotnot Benny Andersson äger Rival)Och avslutningsvis vill jag bara  visa upp bilderna från den ryske konstnären Oleg. De får mig attt må illa. Bra konst, helt enkelt.Nu säger vi. Godnatt!

Brev till samhället...

Jag har gjort en ny liten bekantskap...Boken av Eric Ericsson är ibland riktigt kul. Han skriver till svenska myndigheter, företag och organisationer. Man får läsa de brev han skriver och de svar han får. Nedan föäljer ett, i mitt tycke, kul avsnitt adresserat till Anna Redjö på SKI (Statens Kärnkrafts Inspektion)

Bästa Anna Resjö

Först och främst vill jag tacka för ditt vänliga brev, även om jag blev mycket besviken. Det enda jag begär är en enda bränslestav för att kunna förverkliga min salva mot acne. Det kan väl trots allt inte vara så mycket begärt. Dessutom har jag betalat skatt i hela mitt liv, så det är inte mer än rätt att jag får något tillbaka. När det gäller säkerheten så har jag hög säkerhet i mitt laboratorium. Dessutom har jag skyddsutrustning mot radioaktivitet, jag har fått blyvästar av min brorsdotter som är röntgenläkare. Så jag ber dig, snälla skicka hit en bränslestav!

Varma hälsningar
Eric Ericsson


Släck!!

Vill bara på minna om den 28 marsKlockan 20:30

Två sätt att se på det...

Varit på Kosmonova och tittat på rymdfilm (tillsammans med fyra 7+-åringar, en femåring och en 32-åring). Det har resulterat i för mig två helt olika förhållningssätt...

Bakgrund. Ja, filmen visar bl.a. på hur overkligt liten vår värld är och hur ofattbara avstånd som råder i kosmos. Detta skapar två helt motsatta förhållningssätt hos mig...

1. Eftersom allt är så hiskeligt stort. Vår värld, i det kosmiska perspektivet, bara tillfällig. Den mänskliga rasen än mer tillfällig så.... Skit i allt! Lev nu och njut!! Förpliktelser och moral är ändå totalt ovidkommande eftersom vår mänskliga släkt ändå är dömda till undergång...

2. Vår planet är så liten och skör! Vi lever i ett system så oerhört litet och lätt förgånget. Låt oss vårda det! Tänka över vårt nästa steg, så att vi kan vara kvar åtminstone en kort stund till och finna svaren på ytterligare några frågor!

Just nu är jag mest benägen att välja alternativ två.

Vilket alternativ finner ni mest lämpligt?

Från det förlflutna...

Vad kul det är, när människor från förr plötsligt syns i mängden. Uttalar sig, tar plats och hörs. Håkan och jag har spelat innebandy tillsammans. Långt från arbetsmarknadens parter, men ändå...

www.dn.se/webbtv/nyheter/facket-ville-inte-gora-eftergifter-1.818318

I ögonblicket

Klockan har just passerat sex på kvällen. Jag sitter vid poolkanten på Lindesbergs badhus och ser mig omkring. Alla i familjen sitter i varsin plastmöbel. Det minsta barnet letar en borttappad morotsbit på sin kulmage. Han som är något äldre sover i sin mammas knä. De två äldsta tittar ut över bassängen, med varsin stor bit "bulltårta" i munnen. Den ena av dem med uppdragna knän.

I ögonblicket. Vardagligt och till sitt innehåll omöjligt att särskilja från miljontals andra ögonblick i familjens liv, ser jag dem plötsligt. En och en. Våra barn.

Det är en underlig blandning av oöverträffad lycka, stolhet och samtidigt sorg över att allt är så bräckligt.

Lite reklam...

Jag har en syster som varit på besök. Hon har ett öga för bilder. Här kommer några exempel från hennes senaste vistelse hos oss. Vill ni se mer titta på www.elephantzoul.blogg.se


                   RSS 2.0