Tures himmelsblå...

Tures rum är snart helt klart. Himmelsblått. Några lister kvar att måla. Har ägnat en halvtimme ikväll åt renoveringen och satt täckpapp på badrumsgolvet uppe. Slipar nog och spacklar ett varv imorgon kväll.

Vi har varit på badhuset idag och jag och Jenny är inte behäftade med några badkrukor till barn i alla fall. Alla gläds åt, i och med (?) vattnet. Imorgon blir det vardagsjuridik på jobbet. Är det någon som känner till en bra länk i ämnet?

ÄSch - lägg dig william!!


Egentligen en i onödan

Jag har en elev som varit med om en hel del. En hel del mer än de flesta av oss. Har dessutom andra grundföruttsättningar för sin livsföring som väsentligt försvårar för honom i jämförelse med de flesta andra. Vi ska gå på en friskvårdpromenad, det är kallt, blåsigt och regnigt. Hans kommentar (med ett leende)

"Det finns inget dåligt väder, bara dåligt humör."

Det kan man kalla för en mitt i prick parafrasering av Fred Astairs

"I´m singing in the rain."För visst är det otroligt hur vissa personer som gått igenom mer svårigheter än alla andra inom tio mils radie (varän de befinner sig) tycks kunna möta varje ny dag med ett leende och ett lätt studsande skämt. Samtidigt som personer som aldrig tycks ha stött på någon större motgång eller livskris moloket kan klaga över att deras händer blivit jordiga när de grävt i morotslandet eller att det för tillfället befinner sig en anselig mängd moln i stratosfären...
Ja, ni vet, Ni som inte trott på  _ _ _ _ _ Karlsson. Nu är ni överbevisade!!!

Allmänna råd...

Ring inte till min mobil...jag har tvättat den i tvättmaskinen. Det var bara mitt fel.

Pappa har fått en e-postadress. Värt att pröva. andersgronlund@live.se

Godnatt.

Börja om från början...

Att ha barn är att ta om allt från början..igen och igen...flera gånger samma dag.

Algot har idag tömt ur tvåhundra nubb över hela golvet och kastat ut många av dessa i trappen (Myra provsmakade några, men fann dem hårdsmälta) - SOPA. Myra hittar kattmatskålen, blandar ihop det med lite vatten och kastar ut över golvet -SOPA. Algot är lite lös i magen med en klick på madrassen, en på den "långhåriga" mattan, runt hela toaringen, över benen o.s.v  - SKURA. Myra passar på att "droppa" lite på golvet hon med - SKURA. Myra hittar en full påse med solroskärnor som hon lyckas öppna och i en vid bågformad rörelse sprider över golvet - SOPA. Algot hittar en burk i pysselskåpet med tunna paljetter i olika former och färger. Han häller ut alla i hallen, stora rummet, badrummet och tvättstugan. De ligger för nära golvet så de följer inte med sopborsten upp - HANDPLOCKA. Trots arbetsinsatsen i spåren efter våra barn, syns ingen förbättring. Det är som att länspumpa (är det så det heter?) ett skepp med alltförmånga olika hål på flera olika ställen. Båten förblir, trots arbetet, vattenfylld. Eller som ordspråket Jenny hittade en gång. Att städa med små barn är som att skotta snö när det snöar. Och idag har det varit en sjuhelsikes vinterstorm.RSS 2.0