En särdeles klok farmor"För många år sen, när jag ännu var barn, föklarade min särdeles kloka farmor i mycket enkla ordalag för mig skillnaden mellan jude och kristen - inte mellan jude och muslim utan mellan jude och kristen: >Du förstår<, sa hon, >de kristna tror att Messias har varit här en gång och att han säkert en dag kommer att återvända. Judarna hävdar att Messias ännu inte kommit. På grund av detta<, sa min farmor,> på grund av detta har det förekommit så mycket vrede, förföljelse, blodutgutelse, hat...Varför? Varför kan inte alla bara helt enkelt vänta och se? Om Messias kommer och säger 'hej så roligt att se er igen' får judarna ge med sig. Om å andra sidan Messias  kommer och säger 'Goddag, så trevligt att träffas' får hela den kristna världen be judarna om ursäkt ...."

(Ur. HUr man botar en fanatiker och om att skriva, av Amos Oz)

Åter från la lego

Nu är vi åter från legoland och vi har börjat plocka ur ännu fler grejer ur uthusen. Kolla in www.brostorp.blogg.se så får ni se!!!

Legoland var allt som det borde vara. Tillrättalagt, barnvänligt och mycket avkopplande. Vi har dessutom resvana och högst anpassningsbara barn, vilket märks när allt går så pass bra som det ändå gör med en 13 timmars resa med tåg och buss, fyra byten efter en hel dag på legoland. När Tage kryper ner i sin brits i liggvagnen i Malmö återupprepar han ordet LYXIGT om  och om igen. Inte undra på när klockan var 23:30. Trots detta var han uppe först av alla och bar utan knot sin ryggsäck när vi skulle hoppa av i Hallsberg klockan 04:30 påföljande morgon...

Positiva killar!

Ture sitter vid frukostbordet och spyr mitt på bordet.

- Den smakade i alla fall bättre än vad de brukar göra.

Tage replikerar:

- Och den ser ganska fin ut också.

Killen som somnar...Här har vi Tage sovandes i tvättstugan. Han drog sig undan efter att ha lekt med grannens barn och somnade strax innan hon gick hem. Tage är en full-ös kille tills det tar stopp, tvärstopp.

Han har till viss del ärvt förmågan att somna efter mig tror jag. Jag somnar gärna och lätt, även då jag inte är trött. Bra ibland, mindre bra om man ska ligga ner och vara social samtidigt....


Nu ligger barnen och sover gott...

Passar på att skriva några rader, eftersom mitt sommarlov började idag. Jag har varit med Myra på jobbmöte under hela förmiddagen och det gick strålande bra. på något sätt bidrar en ettåring till att lätta upp mötesstämningen något. JAg tror hon bidrog till ett bättre arbetklimat på arbetsplatsen idag.

Vi har kommit ytterligare en bit i vår strävan mot nytt hus. Badrummet uppe har fått toalett och handfat. Förhoppningsvis snart också ett nytt gjutjärnsbadkarl. Bänken i tvättstugan är snart på plats. Och sedan återstår lite rens på övervåningen. För övrigt hoppas jag att ni kommer på vår loppis den 6 juli, mellan kl 12-18. Kolla in den nyskapade blogggen:  www.brostorp.blogg.se


Upp och ned!


Igår ringde Sven undrade om han fick låna vår motorbåt, för hans flygplan låg upp och ned i vattnet. Personen som han äger planet med, i media kallad 66-åringen, hade lite problem vid landningen. Kan man säga. Ingen skadad. Tack.


Anders tippar planet

Det blåste igår - mycket, kan tilläggas.


När vi satt och åt pannkakor, jag och barnen, kom ambulansen nedsusande för byvägen ner till sjön. Vi visste då inte hurruvida planets pilot klarat sig eller ej. Då tänker Ture till och säger att det vore mycket otajmat att störta nu och dö, precis innan sommarlovet. Då missar man ju allt det roliga som alldeles strax kommer att hända... Ja, det stämmer ju.

Barn som spelar fotboll

Det är roligt med barn som spelar fotboll. Ture är igång med s.k poolspel. Fem lag möts och spelar mot varandra, utan att det görs någon turnering av det.

Det är så skönt att kunna applådera motståndarna lika mycket som det egna laget. Att Heja och ropa "Bravo" även när lillknatten/-an i motståndarlaget gör mål.

Tänk vad tidigt barnen börjar med "proffsolater" gester och coola danser, vid målgörning. Det är för sött.

Idag har vi också varit nere vid sjön och krattat strand och spikat flotte. Igår var vi med mp-fanan inne i Nora och firade nationaldagen. Så var det med det hele.

VARM DAG!

Hemma med Myra på förmiddagen. Pratat  i telefon - mycket. Vill inte, men måste. Jag gör mitt bästa i prioriteringsdjungeln, men ibland är det snårigt.

MIna barn är oerhört vackra. Konstigt att det så ofta slår mig när de sover!! Det är inte rättvist. Nakna sommarbarn är en sån frihetsmanifestation!!!


Tage, Algot och Myra badar järnet under tidig majsommar!!
Ibland
kommer insikt
smygande
och slår
ett stort gapande
hål

Han som alltid somnar

Idag somnade Tage strax före 19 bakom tvättkorgen i tvättstugan. Kompisen Elma var på väg hem, men hittade honom inte när hon skulle säga hejdå...förrän efter en lång stund. Sovandes bland den rena tvätten.

Jag har jobbat en stund idag och pratat mycket om internet med mina elever. Skulle öva oss i att beställa biljetter från någon resesajt, valde SJ:s ... som för tillfället inte fungerade.

Imorgon är det jag som är hemma.


TAgen vid köksbordet. Hon ritar och kastar pennor omkring sig, om vartannat

Tage ritar tackningar vid vårt köksbord

Braxen - the end

image144

Braxen är inte bara död - den är bortkastad också. Den låg länge framme på vår diskbänk och började lukta alltför mycket av död fisk. Så den hamnade i soporna - komposterbart förståss. Jag lutar mig i mitt beslut mot min naturnära moders uttalande per telefon: "William, brax är en skräpfisk. Kasta bort den!" Sagt och gjort.

RSS 2.0