Att vara

Varför diska, när man kan låtsas att man är en drake högt upp i luften, flera tusen meter från närmsta diskberg?

Varför städa, när man istället kan låtsas att sopborsten är magisk och att man fått den av en drake?

Varför fundera över väder och vind, när man till grannarnas förvånade miner kan klä av sig naken och springa runt på gräsmattan för att uppleva vädret?

Varför klippa gräset, när man kan låta det växa och bli en djungel full av Minimojer och Ompalompier?

Varför bädda sängen, när man istället kan ta sovsäcken och gå ut och lägga sig och vakna med en helt perfekt bäddad säng - utan den minsta ansträgning?

Den konsten kan han!!


Pappa är ju sjuk i Parkinson (plus), ni vet. Hälsan är det inget vidare med, men takterna sitter i. Vi är på MIO:s möbler idag och köper en ny TV-fotölj. samma som bilden ovan, men tyg och grå. Pappa frågar vad den kostar, jag replikerar 5950, nästan 6000. Följande dialog utspelas...

Försäljaren: Vi kan säga sextusen jämt. Ha, ha.
Pappa: Jag tycker vi kan säga femtusen jämt.
Försäljaren: (Kliar sig något i huvudet) Jaha, då var vi där. Vi kan bjudapå hemleveransen. Den kostar annars 450 kronor.
Pappa: Vi kan dra av 450 kronor på priset och så kastar vi upp den här fotöljen jag sitter i på släpkärran vi har med oss.
Försäljaren. Det här är ett visningexemplar. Egentligen får vi inte sälja den här.
Pappa: Jag vill ta med den här.
Försäljaren: (Går iväg och rådfrågar några kollegor, återkommer sedan) Det går bra!

Fyrahundrafemtio spänn billigare och direktleverans (visserligen med egen släpkärra, men ändå). Prutat har han alltid kunnat, parkinsson eller inte. Go farsan, Go!!

Kung-fu Panda

Nu har familjen (minus de två yngsta, men plus två kompisar) varit och sett den animerade filmen Kung-Fu Panda plus besökt en wokrestaurang efteråt.
Kung-Fu Panda är en mycket ömsint skildring av en i livet vilse Panda med väl tilltagen kroppskonstitution. Av ett sammanträffande (vars existens filmen förnekar) kommer Pandan i kontakt med mycket vältränade Kung-Fu experter. Blir duktig. Slår ihjäl den onde i slutet.... Ja, ni förstår...


Besök

Idag fick vi och pappa besök av Jan-Olov och Ingabritt. Vad glada vi och pappa blev.

Trött...

Har suttit halva natten och potat ihop en liten begäran om omprövning till FK (Försäkringskassan). Imorgon kommer pappas flyttlass. Jag tror det kommer ganska tidigt. De kör säkert under natten och dyker nog upp tidig förmiddag.

Pappa ska ha grillkalas/inflyttningsfest i slutet av juli. Det tycker jag är kul att han vill!!!

Idag har vi ordnat med Tages kaninburar och försökt ordna för en kaninhage. Vi ska skaffa kaniner av samma kön.Det som står bortom min förmåga
är inte möjligt att ändra,
men jävligt svårt att inte sörja.

En viss tröst ligger i
att göra så gott jag kan.

Och i att älska.
Pappa hemma!

Idag kom han hem till Bröstorp. På bättre humör än vad jag sett på länge. Trots en resa med flyg på hundra mil och bil på tjugo, möte med ett tjugotal nya människor, nytt hus, en fikastund på altanen med kladdkaka och kaffe , samt en tunnbrödsstund hos Sven på kvällen till ca 22:30, frågar han ändå assistenten om hon vill dansa vals när de låser dörrarna för kvällen. En bra dag. Och en otroligt fin vindstilla sommarkväll.
Och så några ord om min sambo. Hon är så bra. Jag har en pappa med minst sagt vacklande hälsa och hon uppmuntrar mig och honom att flytta hit. Självklart ska han komma hit, säger hon. Hon deltar i planering och lösningar kring allt som har med pappa att göra. Hon tröstar när det är jobbigt. Och mitt i allt kaos bakar hon en underbar kladdkaka (utan recept) och serverar det med grädde och jorgubbar till alla. Oslagbar, helt enkelt. Jenny.

Nordahls kattlådaThomas Gunnar Nordahl, född 24 maj 1946, är en svensk fotbollsspelare, fotbollstränare och expertkommentator. Nordahls far var italienproffset Gunnar Nordahl, medlem av den berömda svensktrion Gre-No-Li (Gren, Nordahl och Liedholm) i AC Milan. Som spelare var Thomas Nordahl aktiv i Örebro SK, RSC Anderlecht och Juventus. Vidare har Nordahl verkat som tränare i bland annat örebroklubben BK Forward, Sandvikens IF, Motala AIF och IFK Norrköping. Vid Viasats fotbollssändningar (TV3, TV6 och Viasat Sport, samt tidigare i ZTV) är Nordahl bisittare till Claes Runheim i studion. Dessutom har Nordahl och tillhörande släkting köpt en kattlåda på bröstorps loppis den 6 juli 2008. Kattlådan hade tillhört den då sex år gamla katten Doris och hade svart botten med tillhörande vit kant. Kattsand ingick inte.


Av vägg är du kommen

Vi satt och åt vegetariska burgare idag till middag. Jag, Kerstin, Algot, Myra och Tage. Vi diskuterade varifrån "råmaterialet" till burgare kom ifrån och konstaterade att kossor och grisar får bröla och veckla ut knorren för sista gången för att vi ska tugga i oss dessa läckerheter i vanliga fall, men så inte med de burgare som vi åt. Var det någon som visste varifrån dessa kom?? Jo, Algot. Från väggen såklart!! Det sa vi ju hela tiden. "Väggoburgare" pappskalle!!

Pappa på väg hem.

Nu kommer pappa att flytta hit till nästa tisdag. Hans hus iordningställs i skrivande stund (jag hör en klyv där borta just nu). Några foton...Här är huset. En ny morgonsolsveranda skapas framför huvudingången och den befintliga verandan höjs på kvällssolsverandan. Båda får ramp och trapp.
Stora rummet.Köket sett från stora rummet.

Pappas sovrum, med dirket ingång till egen toalett och dusch. Förskräckes icke. Det är här det mesta av ombyggnationen sker.
VAd somtroligen kommer att bli barnens lekrum.
Vad som troligen kommer att bli assistenternas rum.
Toaletten uppe. Badkaret kommer att ersättas med tvättmaskin och torktumlare.
Gästrummet uppe.
Utsikt från lekrummet (dåligt kort)
Utsikt från kvällsverandan. (också dåligt kort)

RSS 2.0