Nu åker vi till Råssö!

Nu åker vi....och kommer snart hem igen

Städa, städa varje morgon...

Klockan 06.00. Lördag.
Närmaste framtid?
städning i Born, ca 3 timmar.

Att städa är att komma nära sig själv.
Det är kul när det är riktigt skitigt!!Lilla Annas hus.

Torsdagen den 19 juli, då sommarkvällen ljum och stilla, satte vi oss under hängbjörkarna vid Lilla Annas hus. Ett hus och ett café. Fantastisk glass, en strålande lilla Anna (Anna-Lena Sjölin) och en oslagbar trädgård bjuds här, vid strandpromenaden i Nora. Har ni vägarna förbi vår lilla stad - ta ert fika där!!

image62

Med Algot i knät...

Nu är det morgon och jag har sovit två timmar längre än jag tänkt - inte alls ovanligt!! Målet för idag - städa Borns friskola, klassrum 2-3.

image61

Spack!!

SPACK!!

Skulle inte det fungera som någon ny förorts-/amerikansk slang. Jag tycker det finns lite potetial i uttrycket. Vad det betyder?? Vet inte.

Vilken härlig spack jag gled på i morse!

För mig är spack början av ordet spackla. Det jag ägnat kvällen åt. Spacklat mitt och Jennys blivande sovrum. Det som Fifi komer att få bo i under en viss framtid (3 mån - 1 år).


image60


Pappa är på besök. Bor i lägenheten i Nora och besöker oss på dagarna. Hjälpte mig att sätta ihop fyra IKEA-garederober idag. Tack!

Algot älskar att springa upp till farfars lägenhetsdörr och plinga på. Det är värt mer än att få vara hemma och bära in glass efter glassbilen leverat sina värdefulla varor. Det är inte illa!Det var längesedan...

Det var längesedan jag tittade på TV hemma.
Det var längesedan jag inte hade något att göra. (Tror att det senast var under Kritaperioden)
Det var längesedan jag tog en öl på puben.
Det var längesedan jag kände mig klar.

Men nu är nu. TVn saknar jag inte. Om man inte har något att göra blir det lätt tråkigt. En öl på puben räcker inte. Och nu är jag klar för att gå och lägga mig. Se, det blev ju bra till slut i alla fall.
Övriga saker som är bra. Jenny har torkat golvet ikväll. Mina barn ligger vid god vigör och sover gott. Jag är stark och frisk. Vädret var fint idag. Spishällen är ren. Jag har lärt mig lite franska. Vi har nog lyckats fixa en lägenhet åt Fifi i Stockholm...

Livet Ler

Kusin m.fam kom och åkt!

Kusin Robert med hela hans härliga familj har varit här på besök. Det var supertrevligt!! Vi har plockat bär, bakat tunnbröd, shoppat på IKEA, pratat, shoppat på Expert, åkt sjöflyg, badat, gått trollstigar och spelat minigolf.VI SÖKER...

Först vil jag bara berätta att min kusin Robert med familj varit här. Det har varit jättebra och Ture o Algot (Tage somnade relativt tidigt) hittade ganska snart Sebastian, Benjamin o Madicken. De lekte och snodde glassar ända fram emot småtimmarna. Ture somnade nog inte förrän vid 23-snåret. Ture och Sebastian har också spelat lite schack. Ture gick på däng två partier av två möjliga, men var lika glad för det. Kanske han har börjat lära sig att förlora utan att tappa konceptet. Nu sover de (fam. Råsbo) i Bygdegården.

Vi vet alltså var vi har dem, så det är inte de vi söker. Däremot söker vi lägenhet eller boende/krypin för Fifi (tures syster) under juli-augusti månad i Stockholm eller Göteborg. Där ges nämligen kortkurser a 2-3 veckor i svenska och engelska som hon vill läsa. Om någon har ett tips på var vi kan hitta ett sådant korttidsboende. Hör gärna av er!!


image50
Jag och Myra lunkar runt på Räfsarstigen (Luleå)...

Pourquä??

Pourquäck klarar jag aldrig av att köra ut från Arlanda på rätt sätt?? Är det någon mer än jag som har problem med att ta sig ut ur denna labyrint av vägar och komma ut på rätt ställe?? Idag fick jag köra omvägen via Uppsala. Det gick ju bra, eftersom jag bott där i sex år och kunde hitta ut via Flogsta mot Enköping...

Fifi är här och allt verkar ha gått bra. Nu ska vi föröska färdigställa vårt framtida sovrum så snabbt som möjligt så kan hon bo där. Jenny har varit på IKEA med Kerstin och köpt garderober så att Fifi har någonstans att lägga sina kläder.

Ture undrade varför de som bestämde inte tänkt till ordentligt. För i ett land som Sverige där många är rika kostar sjukvården nästan ingenting när man blir sjuk, medan i ett land som Togo där jättemånga är fattiga är den så dyr att få har råd att betala den vård de behöver. De borde vara tvärtom, konstaterar Ture och somnar. Han somnade nöjt eftersom Fifi haft med sig en Teenage Mutant Ninja Turtles på franska. Det var ett bra avslut på dagen.

Godnatt!!

image49
Detta är utsitkten från vår takterass i Togo. Ibland längtar vi lite...

Trosssömn....eller nåt!

Tures syster Fifi kommer imorgon. Tures pappa Erik ringde och berättade det idag. Vi hade en aning om att hon kanske skulle dyka upp, men inte så snart. Det blir nog bra. Nu gäller det bara attt hitta något ställe att hysa in flickstackarn på...Men om man bäddar ner sig i trossen blir det nog rätt varmt. Hon skall ju i alla fall stanna tre månader och fram i början av september kan det bli kyligt....

Nu gäller det att lägga sig i fransk- och eweträning till imorgon. Bon arrive au Suede tror jag man säger på flygplatsen i alla fall. Sen löser sig resten. Det som poppar upp på mina är Njemopleo vilket betyder något i stil med Jag vill inget köpa. Mycket användbar fras på togolesiska marknader, men knappast på Arlanda. Får använda franskan där.

Fafa till vänsterFifi till höger


NYTT!!

NYTT MOBILNUMMER....

... 0730899073...

 alltså 073 (så börjar ju väldigt många mobilnummer) 08 (riktnummret till Stockholm) 99 (också en beteckning på Stockholms invånare. Denna beteckning används ofta av personer i norrlands inland som lider av ett lillebrorskomplex i förhållande till hufvudstadens medborgare) och sedan avrundas det hela på samma sätt som det började 073. Enkelt va!!

Igår fick jag ett lätt spel på min äldste son, som kastade omkring popcornsfyllda bunkar i TV-rummet. Sur som ättika förklarade (det är en diplomatisk omskrivning) jag att det inte kommer att bli popcorn på en vecka, att han skulle klä av sig och lägga sig på en gång och att det inte skulle bli någon godnattsaga. Gråt från 6-åringen och gråt/infernaliskt skrik från medbrottslingen på två år. Ingen kunde sova (vilket det var dags för då). Efter en kvart av "höga ljud" lugnar Jenny mig något och förklarar (ingen omskrivning) att det kanske räcker med popcorns- och godnattsagestraffet - Ture förstår nog ändå att han gjort fel. Jag ger med mig. Alla går och lägger sig utom Ture och jag. Ture badar. Jag går knäpptyst omkring och är sur och långsint. Ungen ska känna att han gjort FEL!! Ture badar klart på tio minuter. Torkar sig sätter på sig en pyjamas. Öppnar AlfonsABC och läser på insidan av pärmen att han fått boken av mig 2003. "Tack pappa för boken!" säger han då. Ett leende bryter fram hos fadern. Jag ber honom lägga in handduken i badrummet. "Tack pappa för att du påminde mig om det!".
Isen är bruten. Tack och lov kan åtminstone barnen bete sig vuxet när pappa inte förmår. BRAVO TURE!!

image45


Midsommarfirade vi i Luleå, tillsammans med farmor och farfar. Det blev en riktigt lyckad tillställning och bra väder. Mycket bättre än andra tänkbara platser för midsommarfirande. Tages underbara mamma fyndade åt honom på Röda korset i Luleå. Kolla in snyggingen nedan. Svårslaget, tycker pappan...

 

Och så avslutningsvis så har vi kommit fam till att saker ska kallas vid sitt rätta namn. Vi renoverar inte - Vi bygger om!!

RSS 2.0