Feng med häng...

Har fått en present av Jenny. Inför vår framtida nedflyttning till våningen nedanför och den därtill hörande utrensningen har jag fått Karen Kingstons bok Rensa i röran med Feng Shui. Jag har hittills kommit drygt femtio sidor och sedan var badet lite för varmt och jag blev tvungen att stiga upp.

Verket är utan tvekan New Age och det gör mig skeptisk. Vetenskapligheten i det som uttrycks som sanningar är låg, eller helt obefintlig. Ett exempel:

"Prylfantaster rör sig ofta inte tilräckligt mycket, lider inte sällan av förstoppning, har en matt och livlös hy och saknar livsgnistan i ögonen. Människor som inte har så mycket röra eller överflödiga prylarär i allmänhet mer aktiva, har en klar och rosig hy och glimten i ögat. Valet är ditt" (s.36)


Sedan finns det lika ovetenskapliga sanningar som jag gärna tar till mig, ett exempel:

"Allt du äger kräver sin beskärda del av din uppmärksamhet, och ju mer prylar du har desto mer av din energi ligger bunden i världsliga ting." (s.50)

Godnatt!!

Det bästa sättet att vakna!

image72


Det bästa sättet att vakna
är att höra en mycket välkänd sång
och in kommer mina barn och 
hon jag älskar
med ljus och inslagna
överraskningar.
Entusiatiska och glada
river barnen omslagspappret.
Det finns inget annat.
Leende
Min familj.

Allt eftersom dagen lider inser jag vilken priviligierad människa jag är. En granne hänger upp svenska flaggan för att fira min dag. En mamma har kört bil 120 milför att laga oss en magnifik kräftsoppa till kalaset. En svärfar lägger ned massor av tid i sitt liv - för att vi ska bo bra! En svärmor kommer förbi med glada miner, kramar och bra att ha saker. En pappa betalar dyra pengar för ett extra boende. För extra tid med sitt barn. Och sina barnbarn.

Tacksamheten kan inte fyllas med ord.

Bläh (2:nd edition)

På allmän begäran (läs Lotta Friman) ska jag nu göra en lista över saker som smakar illa. Innan ni fortsätter till själva listan bör påpekas att jag varken är gourmet eller gourmand (även om god mat är positivt). Min matfilosofi vilar på grunden av mättnad. Hellre en stor tallrik överkokt och lätt vidbränd havregrynsgröt som stått kall ett par timmar än en liten välsmakande klick rysk kaviar.... Okej - till listan...

1. En stor tallrik överkokt och lätt vidbränd havregrynsgröt som stått kall ett par timmar.

2. Patt avec beuf (en geleliknande klump surt smakande togolesisk nationalrätt gjort på mangok.  Passerar man ett scharketuri i Togo smakar aldrig kött lika gott längre...)

3. Lök - ren å rå

4. Smaken av min egen mun, morgonen efter jag druckit två glas hemmagjort rödtjut , utöver planerad konsumtion, kvällen innan.

5. Smaken av den kringsvävande luften, tre sekunder efter lösgörandet av en blöt smygare (en sån man släpper bara när man tror att ingen kommer att  komma in på arbetrummet, men dörren öppnas av någon mindre vidsynt och förstående kollega fyra sekunder efter man lagt över vikten på ena skinkan. Bör här understrykas att dylik kollega givetvis inte står att finna på Fellingsbro.)

6. Det mesta som blivit ruttet, skämt, härsket o.s.v. det kan dock ätas de dagar jag finner vägen till kylskåpet varandes för lång. Så länge maten själv inte är i rörelse...

image71

Ovanstående bilden har inget med listan att göra. Jag bara hittade den. Så här liten var Ture 2004. 


Hemmaliv...

Hemmalivet på heltid har börjat. Hittills har det gått bra. Jenny är sällan borta längre än fyra timmar (ammar fortfarande) och Ture har börjat förskoleklass och Tage går femton timmar på dagis. So far so good, men...

...ännu inte overaller
...ännu inga nya nattmanglingar med renovering
...ännu ingen egen sjukdom
...ännu två bilar (båda är tillräckligt hela)
...ännu en ekonomi som håller


... och egentligen. Hinder och svårigheter uppstår oftast när man ser dem. Därför blundade jag när jag skrev ovanstående. Och har redan glömt vad jag skrivit.

image70

Bläh

image69


Det finns vissa saker som smakar illa.
Jag tänkte jag skulle göra en lista över sådana saker,
men det är att ge dem för mycket uppmärksamhet.

No comments!Diska undan
Prata med barnen
Ställ fram frukost
Prata med barnen
Torka någon i rumpan
Prata med barnen
Borsta tre uppsättningar tänder
Prata med barnen
Torka upp all spilld filmjölk (2 liter på golvet)
Prata med barnen
Klä skrikande barn
Prata med barnen
Få fyra barn till bilen - fort!!
Prata med barnen
Och framförallt
Be cool

Tillbaka i bloggdjungeln!!

image63


Så, då är vi tillbaka hemma igen.

Massor av lyckligt, fria västkustnakna barn.

Tid att tänka.

Nu är klockan snart ett och det känns som om jag inte har tid att blogga.
Jag är tillbaka.


Jenny jobbar. Jag hemma. Algot har ett obrukbart ben.
Ämlig och orörlig.

På födelsedagsfest idag. Mannen, i min ålder mitt emot, börjar replikväxlingen.
- Har du börjat jobba än, William?
- Näe, jag är föräldraledig den här terminen.
- Vilket lyx!

Fika och godisstopp på mig och Jenny två månader. Tycker jag är skönt.
Snick, Snack, Snickers

image64

RSS 2.0