Under ytan - hittar jag ingenting...

Det är inte Myra som är under ytan...

image21

...utan jag. Som i natt har flyttat det stora kassaskåpet de sista tre metrarna samt rivit upp, nästan, allt golv på nedervåningen. Bara trossbotten kvar...och den ska få vara kvar.

Min älskade pappa Anders  är på besök och bor i sin lägenhet i Nora. Idag var jag och Algot inne en sväng. Algot tycker de är ruskigt roligt att plinga på farfars dörrklocka. Så det gör han en kvart när vi kommer och en kvart när vi går. Idag tog vi en glass på cafét runt hörnet där han bor! Det var trevligt.

Avslutningsvis till alla som inte vet om det, så är jag glad och aktiv i miljöpartiet i Nora. Miljöpartist helt enkelt. Svårslaget....

Nu börjar det bli mest strunt. Avsluta dagen med en dikt kanske.


En gång
frös mina tennisskor fast i marken.

En gång
tappade jag min tand under en ångvält.

En gång
räckte det att blöta mina ögonbryn
för att kunna se solen.

En gång.
Aldrig mer.Ja, ibland undrar jag över den tomheten som finns under ytan. Liksom trossbotten har förvånansvärt lite att erbjuda.

Ähh, godnatt!

Svett under armen, eller var den i bandage?

Nääää, nu är jag nog för trött för att skriva!

Klockan är strax 01:30 och jag har ägnat den sista timmen åt att riva upp golv på nedervåningen, samt ta ned en halv vägg. Jag är svettig och längtar efter en dusch. Det bör dock vara varmt vatten eftersom jag eldade i pannan vid 21-tiden. Snart fem timmar sedan. Apropå svett, skulle jag vilja återge en liten strof från en "vänskapsbok" jag hade en gång i tiden...Sann vänskap
är att tvätta sin älskade under armen
när hon har tummen i bagageimage20

Gemensam dag!

Sista svettande sekundrarna på jobbet. Det har varit gemenskapsdag och vi har ägnat tid med kursdeltagarna, gått tipspromenad, lärt mig en del om istiden och backsippor, spelat volleyboll och träffat mnina kära f.d elever från Lindesberg. Kul!

Jag närmar mig dock medelåldern för nu när jag krupit in på mitt kontor för att packa ihop väskan tar värmen ut sin tribut och jag är nästan illamående. Därför måste jag sätta mig på en stol och bloggar lite så att jag kommer i balans.

Nu ska jag susa iväg och hämta pappa i Nora och sedan hem och äta "hamburgepinnar". En sötliten specialité, uppfunnen av en slump igår.En liten historia från lunchen...


Mannen hade varit så god och givmild hela sitt långa liv, så strax innan hans död kom Gud fader själv till honom och sade:

- På grund av din godhet får du önska vad du vill.

-Jaha, sa mannen då. Jag skulle vilja få en bro byggd till solen. Jag har alltid varit intresserad av stora byggnadsverk.

- Någon måtta får det väl ändå vara, svarade Gud då. Oändliga resurser har jag inte.

Mannen funderade ett tag och sa sedan:
 
-Kan du då bara svara mig hur kvinnor tänker. Det har jag alltid velat veta.

- När ville du att bron skulle vara klar?

Simmande reklam!

Idag har Tage simmat själv för första gången!! Han lyckades ta sig ett par tre meter för egen maskin (inget fusk med att skjuta ifrån eller så, utan genom idogt sprattlande och viftande). Extra kul blev det när jag försökte instruera honom i armtag. Då höll han upp händerna över vattenytan hela tiden och sjönk följdaktligen som en sten. Dessutom simmar han med huvudet någon cemtimeter under vattenytan hela tiden, det är bl.a. därför dessa inledande sträckor är av det kortare slaget.

Tänkte dessutom att passa på att påminna om vårt hus i Togo. Vi vill gärna komma igång med uthyrningen och kan därför givetvis diskutera priset med våra första gäster! Trettio meter från Atlanten. Det är ingen tokig utsikt när man äter frukost..

Kolla in www.flying.to/togo

image19

Tidig morgon..klockan 08:06.

Egentligen är det sovmorgonstid, men känns tidigt i alla fall. Klockan 08:06. Algot är sjuk, feber. De andra två killarna kollar på Kommisarie Gadget. Nu ska inte TV:n på något sätt underskattas som källa till förströelse och kunskap. Det är också en mycket kompetent barnvakt. Vilken annan barnvakt kan få två sprittibenenvarelser (se jag gjorde ingen sär skrivning på det ordet) att sitta totalt stilla och tysta i två timmar?? Jag tycker att det vore bra.
om Barnavårdscentralerna delade ut TV som kan ges intravenöst.

Avslutningsvis en maskros från igår!!
210718-18

Bye, bye!

Hela familjen är här!

image17

Nu har ju denna avslöjande bild änså blivit offentlig, eftersom den publicerats i NA 070419. Då kan jag gärna lägga ut den på bloggen också . Namnen på de inblandade. Bakre raden: William, Jenny. Mellanraden: Algot, Ture, Tage. Främre raden: Myra.Vår hmmm...


image16


Tänkte bara bidra med en icke politisk korrekt synvinkel på hela frågan om vår...Vår vår
Värme och tö
slaskiga strumpor och surmulen snö

Vår vår
Solljus
Lyser upp, bryter in och bryter upp
tidigt och tröttsamt
skoningslöst och smärtsamt

Vår vår
Förälskade och parkbänkskelande
slekigt, slingrande och salivbytande


Sten


Sikta


Yes


Sänkta


Satans vår!
Och det värsta är
att den fan är här
igen till nästa år.
Övervåld i lådbilsrace - JO rasande

Nu är jag lite trött. Ögonen grusar och klockan har passerat midnatt. Det gör den nästan jämt tycker jag. Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, klockan har lik förbannat passerat midnatt!! Det grusar i ögonen.

DIktar´n slår till:I en unken tvåa på Söder
låg ett par i sovsäck.

I en unken tvåa på söder
sover ingen mer

Definitivt trött.

Varit på partimöte. Den deliberativa demokratin tycks långt borta i Nora kommunstyrelse.
Sandlåda är för moget. Politiken är ett babygym!!

/William

Mina sexuella fantasier!

Jag tänker inte skriva om mina sexuella fantasier. Jag vill bara se om kvällspressens val av löpsedelsämnen ger ökad upplaga. Mitt lilla experiment borde isådana fall tydligt påverka min blogstatistik och markant öka antalet unika besökare...

Jag har som sagt sålt vår Volvo, men också fått fordonsskatteblanketten för nästa år (maj 2007-apr2008). Och jag blir tvungen att betala! Eftersom jag ägde bilen i betalningsmånadens början. Bilen sålde jag för 1700. Skatten är 1400. Jag betalar. Köparen ställer av bilen. Han får ut skattepengarna. 1400. Han har i praktiken köpt bilen för 300 kronor.

Dåliga affärer måste man göra ibland, för att kunna glädjas åt att göra bra affärer!!

Igår rev jag bort takpappen på lekstugan och började lägga ny. Vädret var underbart. Sommar i april. Barnen lekte ute och vi tog Kaffe mot lektugeväggen.

Också har vår rakryggade regering äntligen börjat få ordentligt med fart på blåslampan. Sjukintyg från första dagen. Det är grejer det!! Ursäkta jag är snuvig och har ont i huvudet, skulle jag kunna få en läkartid. Javisst! Läkare kostar väl bara i runda slängar 1500 spänn i timmen! Det är ju en hel bil!!

image15
Tidig morgon snart dagis...

Nu är klockan sju och barnen ska upp till dagis. Jenny lämnar, men jag hjälper till med "liftoff". sedan är det renovering och justering på förmiddagen. Tage är uppe nu så jag ska ägna mig åt väsentligheter. Förresten har vi sålt vår Vovlvo och tappat bort nyckeln till Mituschubishin (eller hur det nu stavas).

Godmorgon!

LÄTT SOM EN PLÄTT!

Släktingar har kommit och åkt!

image7

Min mammas familj (exklusive min bror) har varit på besök under påsken. Intryckta i en bil har de färdats sammanlagt drygt 2000 kilometer endast för att besöka oss. De har dessutom målat vårt nya kök, bytt däck på vår bil och lagat en hel massa mat. Det är i dessa stunder det är ovanligt lätt att vara en fyrbarnsfamilj som totalrenoverar huset.

Apropå totalrenoverar här kommer två bilder på hur vår nedervåning ser ut just nu... Spännande eller hur!

image9image11

GODNATT!

En kvart...

Hemma! Och svyvfar målar vårt nya kök på nedervåningen. Skall strax iväg och hämta barnen (på en kvart). Jag känner idag att jag tycker väldigt mycket om det jobb jag har. Haft skrivarkurs idag med positiva och sprudlande elever. Som dessutom gör så gott de kan. Allihop!

Om ni vill se var jag jobbar kolla in deras hemsida www.fellingsbro.fhsk.se. Tänk att så tåkiga byggnader, kan innehålla så mycket trevliga människor. Landstingsverksamhet är grejt! Det är ungefär som landstingskonst. När man springer förbi det i en korridor kan det känns grått och meningslöst, men stanna upp! Det finns ju någonting i just den tavlan som är unikt och som bär, bär något unikt. Precis som folkhögskolans tråkiga byggnader om man stannar en stund. Försök köra moped genom Louvrén (Som det står i LÅngsamhetens lov). Då framstår t.o.m. DaVinci som tråkig och intetsägande. BAra för att vi har bråttom någonannanstans...image6
Inte DaVinci, men något minst lika trevligt....

Imorgon är det födelsedagskalas...

Klockan har snart passerat två på natten. Stereon spelar BAO (Benny Anderssons Orkester) och jag känner mig tiden till trots inte särskilt trött. Den känslan kommer nog att ha vänts till sin motsats imorgon när väckarklockan ringer klockan sex!

Jag lyssnade på P1 idag om en proffesor i USA som noggrant studerat ordning och effektivitet och kommit fram till att en relativt hög grad av oordning faktiskt är effektivare än ordning! Halleluja! Vad skönt det är när kunskapskanalen med sån naturlig självklarhet förmedlar en dold, men ändå av Gud given, sanning!

Jag försöker i mitt liv, som till 98 procent är fyllt med saker som måste göras (en del roliga - en del inte), att ständigt göra och göra utifrån min horisont fort, utan att för den skull känna mig stressead. Ibland går det, ibland går det också, men åt helvete.

Så avslutar vi med en spontandikt. För kvalitén ansvarar mitt andra jag, som ingen utom hon själv känner...
Det behövs så lite för att växa!

Mmm...
Ja...
Va bra!
Jag älskar dig!
Ja!
Vad fint du gjort.
Vad duktig du är.
Strålande.
Du gör mig glad!
Mmm.
Det går säkert bra.
Bra kämpat.
Du är så jävla smart!

Kombineras gärna med fysisk beröring såsom axelklapp, kram, omfamning, kärleksfull buffning, hårrufsning, handslag. Längd och intensitet bör anpassas till person och situation.


RSS 2.0