Egentligen en i onödan

Jag har en elev som varit med om en hel del. En hel del mer än de flesta av oss. Har dessutom andra grundföruttsättningar för sin livsföring som väsentligt försvårar för honom i jämförelse med de flesta andra. Vi ska gå på en friskvårdpromenad, det är kallt, blåsigt och regnigt. Hans kommentar (med ett leende)

"Det finns inget dåligt väder, bara dåligt humör."

Det kan man kalla för en mitt i prick parafrasering av Fred Astairs

"I´m singing in the rain."För visst är det otroligt hur vissa personer som gått igenom mer svårigheter än alla andra inom tio mils radie (varän de befinner sig) tycks kunna möta varje ny dag med ett leende och ett lätt studsande skämt. Samtidigt som personer som aldrig tycks ha stött på någon större motgång eller livskris moloket kan klaga över att deras händer blivit jordiga när de grävt i morotslandet eller att det för tillfället befinner sig en anselig mängd moln i stratosfären...
Ja, ni vet, Ni som inte trott på  _ _ _ _ _ Karlsson. Nu är ni överbevisade!!!

Kommentarer
Postat av: Gabriella

Intressant, tänkvärt! =)

Elände kan vändas till lycka, har man upplevt det kan man nog lättare ta livet med en klackspark, såvida man kämpar. Man får nya perspektiv.

Har man aldrig kämpat på riktigt är det nog lättare att klaga, det kan vara lättare att klaga än att faktiskt göra. Kanske..

2008-09-22 @ 11:56:16
URL: http://elephantzoul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0