Börja om från början...

Att ha barn är att ta om allt från början..igen och igen...flera gånger samma dag.

Algot har idag tömt ur tvåhundra nubb över hela golvet och kastat ut många av dessa i trappen (Myra provsmakade några, men fann dem hårdsmälta) - SOPA. Myra hittar kattmatskålen, blandar ihop det med lite vatten och kastar ut över golvet -SOPA. Algot är lite lös i magen med en klick på madrassen, en på den "långhåriga" mattan, runt hela toaringen, över benen o.s.v  - SKURA. Myra passar på att "droppa" lite på golvet hon med - SKURA. Myra hittar en full påse med solroskärnor som hon lyckas öppna och i en vid bågformad rörelse sprider över golvet - SOPA. Algot hittar en burk i pysselskåpet med tunna paljetter i olika former och färger. Han häller ut alla i hallen, stora rummet, badrummet och tvättstugan. De ligger för nära golvet så de följer inte med sopborsten upp - HANDPLOCKA. Trots arbetsinsatsen i spåren efter våra barn, syns ingen förbättring. Det är som att länspumpa (är det så det heter?) ett skepp med alltförmånga olika hål på flera olika ställen. Båten förblir, trots arbetet, vattenfylld. Eller som ordspråket Jenny hittade en gång. Att städa med små barn är som att skotta snö när det snöar. Och idag har det varit en sjuhelsikes vinterstorm.



Kommentarer
Postat av: Inger

Såååånt är livet,såååånt är livet det är precis som att jobba inom äldreomsorgen.

2008-09-09 @ 06:33:33
Postat av: maria lundin

Vi pratade om precis det där häromdagen. En klockren beskrivning av hur det är med småbarn! När ska de lära sig städa egentligen?

2008-09-09 @ 19:43:48
Postat av: Pernilla i Nepal

Vad kul det är att du o Jenny finns i cyberspace, tittar in och hälsar på då ochdå!Och skönt att inte vara ensam om att skotta snö när det snöar, ikväll höll Otto o jag på att bli GALNA- pärlor, tyg , glitter, limkorkar, pennor överallt...

2008-09-11 @ 19:54:18
Postat av: william

Japp, gamla och unga. Samma skrot och korn. Lära sig städa gör de nog aldrig, förränn de flyttat hemifrån, skaffat sig ett vettigt jobb och en pedantisk partner, eller tillräckligt stor inkomst för att köpa hushållsnära tjänster. Fast då behöver de ju inte heller kunna städa. Då gör ju någon annan jobbet.



Hmmm

2008-09-16 @ 00:39:51
Postat av: jenny

Visst finns det många stordriftsfördelar med många barn men... fyra barn kan absolut dra ut fyra (eller fem) gånger så mycket som en!

2008-10-04 @ 20:12:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0