Nu är vi inne i värmen igen!

Vi gav oss iväg vid 12-tiden idag, med riktning norrut, mot Kåge. Temperaturen sjunker under tio grader och snön yr lätt kring bildäcken. Vi kör in i Kåge via den södra infarten. Jag kör ifrån pappa kan man säga, han hinner inte vinka höger och vänster i den takt som jag susar fram i vårt nya superåk! Så vi hittar en annan lösning - vi ringer släkten för vägbeskrivning. Några mobiler når vi inte, men till slut når vi Britta på hemnummret. Vi irrar ytterligare fram och tillbaka i det lilla samhället i 20 minuter och når slutligen fram till en 90 år gammal sparkförare. Med leenden, rynkor och en välfodrad keps förklarar för oss på klingande västerbottniska att vi just nu står utanför det gamla orgelbyggeriet. Det är han hundraprocentigt säker på, för han är ursprungligen från Frost-Kåge och hans kusin köpte orgelbyggeriet från Grönlundarna när de flyttade verksamheten till Luleå. Granne med orgelverkstaden ligger huset. Pappa kliver aldrig ur bilen, men sitter gärna en stund och tittar. Assistenterna förevigar med digitalkamera. Sedan åker vi till kyrkan.

Skellefteå landsförsamlings trappa pryds av en rökande gänglig man av tysk härkomst. Andreas. Han hjälper oss och pappa in. Vi kan inte ta oss upp till läktaren för där finns ingen hiss. Orgeln förevisas några personer och organisten spelar demostrativt några stycken. Pappa sitter mitt i kyrkan. Vänd mot orgeln och lyssnar en kvart. Sedan tar vi oss tillbaka till Stiftsgården.



Den korta dånande orgelmusiken i kyrkan idag, med pappa och den resa vi nu företar oss ... ja... imorgon blir en fin dag.

Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0