KETCHUPFLASKAN


Där går den i golvet! Den briserar och sprider sin röda kletiga sörja över skåp, golv, draperier och dörrar inom en radie av två meter. Detta sker samtidigt som Myra sitter på golvet och i sin oöverträffade trötthet skrikande trycker ut det som behöver ut, Algot med vrickad fot har hällt badkaret fullt i kallt vatten och satt sig själv däri, Ture och Tage precis skall påbörja det tredje världskriget avseende vem som har fått dyka mest med Mamma Mu på dataspelet. Diskhögen är enorm och på spisen håller ett par kycklingburgare precis på att brännas vid. Vi har nått en vändpunkt!!


Samtidigt som jag öser upp ketchup med slaskskrapan från golvet, torkar kylskåp, lister, dörrkarmar, hänger ned draperiet i vit bomull soh sprutar Ta bort på de kulsprutespridda fläckarna, byter på Myra och steker färdigt kycklingburgarna tar Ture kommandot. Han dukar bordet, plockar fram hamburgebröden, ställer fram grytunderläggen, LOKA m.m, pratar med den skrikande Algot och hämtar torkhandduk till honom, skär sallad och tomater samt plockar upp det spill som denna hantering åstadkommer. Han blir snart assisterad av Tage som skär, skurar, öppnar LOKAflaskor. Alla sätter sig tysta vid bordet (utom Myra och Algot förstås som skriker till dess att deras blodsockernivå passerat den kritiska nivån på sin väg uppåt). Snart är det helt tyst. Vi börjar prata normalt med varandra.



Grabbarna får avsluta dagen, efter tandborstningen, med en stund Pippi Långstrump. Jag lider småleende med den lärarinna som får Pippi Krysmynta Efraimsdotter (ja vad det nu var för namn allt) på sin lott. Myra somnar som en sten. En kvart senare sover alla pojkar, utom jag. Jag har bloggat. Nu ska jag sätta på radion och ostörd städa upp i köket.

Ketchup på er allihopa!!

Kommentarer
Postat av: Inger

Visst är det konstigt vad myyyyyycket det ryms i en liten flaska.Speciellt i ketchupflaskor.

2007-10-17 @ 06:05:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0