Annat förr...

Saxat från Borås Tidning, tisdagen den 4 september 2007. Insändarsidan


image100



"Annat var det förr - då sköt vi småfåglar och sprängde utedass

Det är otroligt vad folk klagar och gnäller på allt nuförtiden. Och värst är fruntimren. De gnäller på precis allting, de har för lite i lön och är i för få bolagsstyrelser, det är jobbigt att föda barn osv.
En av mina mostrar födde sammanlagt åtta barn och inte klagade hon. Men visst finns det gnälliga män också. Häromveckan var det någon nykterhetsivrande politiker som tyckte att skatten på alkohol var för låg! och borde höjas. Och vad skulle resultatet bli av det? Folk skulle ruinera sig p.g.a alkoholinköp och få gå ifrån hus och hem. Som om det inte fanns nog med bekymmer i samhället.
Ta den där Bush t.ex. Han skickar soldater till andra sidan jorden för att slå ihjäl oskyldiga människor. Vad har de gjort för ont? Se´n komemr de hit med sina moskéer och kebaber.
När min far låg i beredskapen under kriget då fick dom äta barkstuvning. Inte frågade dom efter sushi eller kebab. Men  nu skall ungarna ha coca cola och pizza och hamburgare och sprutgrädde och allt möjligt amerikanskt skräp. Inte rör de på sig heller, sitter och glor på TV och datamaskiner. Undra på att de ser ut som gödsvin. När vi var barn då var vi ute i friska luften och pallade äpplen, sköt ekorrar och småfåglar och sprängde utedass. Då hade man kul, det har inte ungarna idag.
Och de här förbannade rondellerna, vad skall man med dom? Man kan lätt tro att  man kör radiobil på Liseberg när man är ute i trafiken. Förr dög det med en vanlig vägkorsning och den som hade företräde körde först. Konstigare var det inte.
Det är väl de här kommunalpolitikerna i trafiknämnden som skall ha nå´t att göra när de inte räknar pengarna de får in från parkeringsavgifterna som höjts för femte gången på två år nu. Man har ju inte råd att ta bilen till sta´n och handla längre. Men då blir väl miljöidioterna nöjda, de tycker ju att vi skall bölja (!) köra med häst och vagn igen. Hur skall man då komma över alla farthinder med ett sån't fordon? Men det struntar väl dom i för de åker ju taxi när de skall nå'nstans. Varför dom nu skall ha mer bråttom än andra.
När min far låg i beredskapendå fick de åka häst och vagn och det gick alldeles utmärkt. Det var ingen som klagade på det. Men nu är det ett jävla gnäll på allting.


Gustav Abrahamsson
fyrtiotalist som var med på tiden det begav sig"




Kommentarer
Postat av: Maria

Ha, ha, ha! Det var bättre förr, det hör jag det!

Tack för tipset om JAK förresten. Folke har sparkonto där. När det blir dags för honom att köpa bostad så har han förhoppningsvis ett litet kapital. Jag gillar idén.

2007-10-24 @ 11:04:18
Postat av: Linda

Ja, jag säger då det! Det var en rejäl karl du har hittat!

2007-10-24 @ 19:57:37
Postat av: Bettan

Hej! Här kommer Birgittas adress

[email protected]
Lycka Till!!!

Bettan

2007-10-25 @ 21:58:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0